Koppel, net als veel van je concurrenten, in een paar tellen, je webshop aan je boekhouding


Geplaatst op 12-01-2022 door Team iWebDevelopment

Er is van alles voldoende, behalve één ding: tijd. Dat lijken we altijd tekort te hebben. De uren in een dag volgen elkaar in rap tempo op. Zó begint in januari je nieuwe werkweek weer, een tel daarna is het zomervakantie en voor je het weet luid je het nieuwe jaar in. Alleen al daarom is het belangrijk om je tijd zo goed mogelijk te besteden. En het snel en gemakkelijk afhandelen van je facturen en betalingen hoort daar hélemaal bij. Want tijd is kostbaar en kan niet uitgebreid worden. Dus zit er maar één ding op: je gaat de tijd die je hebt slimmer inzetten zodat je meer kunt doen in hetzelfde aantal uren.

In een eerder blog hebben we al geschreven over hoe eenvoudig het afhandelen van facturen tegenwoordig is. Zo maken in Nederland alleen al 9,8 miljoen mensen gebruik van WhatsApp. Het is daarmee een belangrijk kanaal om direct in contact te komen met je klanten. Door gebruik te maken van de iWebDevelopment WhatsApp-koppeling geef je klanten de mogelijkheid om met één druk op de knop eenvoudig facturen te betalen.

Zet WhatsApp nóg slimmer in

Het is dus niet meer dan logisch dat we vanuit onze organisatie een slimme koppeling aanbieden die je klanten in staat stelt om snel en praktisch te betalen. Als je onze WhatsApp-koppeling linkt met je boekhouding, dan wordt deze op het juiste moment naar de klant gestuurd. Deze betaalt de factuur en wij letteren deze vervolgens weer af in de boekhouding. Datzelfde geldt voor offertes, ook deze kunnen via WhatsApp geaccordeerd worden, waarna deze automatisch wordt verwerkt. Wanneer de acceptatie te lang achterwege blijft wordt er, wederom dankzij de slimme koppeling, automatisch een herinnering gestuurd. Ook via WhatsApp.

Doordat je op deze manier, waarin de lijntjes kort zijn, met je klanten samenwerkt is de kans groot dat je cashflow beter wordt. We weten allemaal hoe snel een betaalverzoekje in de regel voldaan wordt: stukken sneller dan een digitale factuur, óf, helemaal niet meer van nu, een papieren rekening. Uiteindelijk kan deze werkwijze je een stevigere rentabiliteit, verhoogde liquiditeit en, kijkend naar de combinatie van beide begrippen, een verbeterde solvabiliteit opleveren.

Bespaar tijd en geld
Met de koppelingen van iWebDevelopment beschik je over een snelle en simpele koppeling tussen je boekhouding en je webwinkel en loop je nooit meer achter met je boekhouding. Vergeet het overtypen van facturen in de administratie. De koppeling van iWebDevelopment verwerkt al je facturen automatisch en bovendien razendsnel. Ook wanneer je niet op kantoor of op een andere plek aan het werk bent: alle gegevens worden continu automatisch in je boekhouding verwerkt. Het bijhouden van je administratie wordt zo een koud kunstje. En dat levert je iets heel kostbaars op: tijd. Tijd om leuke dingen te doen, dat nieuwe project uit te werken of aan de slag te gaan met die prospect die je al weken bellen wilt...

Neem contact op
Wil je meer weten over deze slimme WhatsApp-koppeling of één van onze andere koppelingen? Ben je benieuwd of deze koppeling ook bij jouw webshop past? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. We kijken uit naar je bericht.