Kies voor meer tijd, minder fouten en totale grip


Geplaatst op 06-02-2022 door Team iWebDevelopment

In de praktijk zien we dat een aantal van onze klanten hun voorraad nog in Excel bijhouden. Dit wordt in verschillende frequenties geüpdatet en dan vervolgens geüpload naar de webshop. Jammer, want als je koppelt wordt je voorraad bij elke mutatie direct aangepast en daarmee voorkom je meteen stress. Bijvoorbeeld wanneer het bijna tijd is om de omzetbelasting door te geven. Wij zien dat het gros van de Excelgebruikers dan snel facturen in gaat boeken en betalingen aflettert. En dit betekent véél werk op een tijdstip waarin het vaak toch al druk is. Terwijl als je met een aflettermodule werkt, je ook dat niet meer handmatig hoeft te doen. Dit scheelt niet alleen veel tijd maar vermindert ook sterk het aantal fouten.

Laat het eenmalige werk aan de professionals over

Als we dit uitleggen in de gesprekken die we voeren dan begrijpen mensen dit meestal wel. Men vindt het logisch om het anders aan te pakken, maar laat het vaak liggen omdat er niet de juiste prioriteiten worden gesteld. En dat is op zich best begrijpelijk, want wanneer je een catalogus hebt waar 50 artikelen in staan dan is deze transitie nog wel relatief eenvoudig in gang te zetten. Maar als je 1000 artikelen of zelfs meer aanbiedt dan is dat veel werk. Daarom bieden wij een nieuwe dienst aan, wij nemen dit overzetten van onze klanten over als ze dat willen. Wat we in basis doen is de koppeling eenmalig andersom activeren, waarbij we de voorraad van de webshop initieel importeren, zodat vanaf dat moment boekhouding leidend wordt voor de voorraad van de webshop.

Maak je boekhouding gemakkelijker
Een ander groot voordeel van deze koppeling is dat je boekhouding er gemakkelijker door wordt. We kunnen ons immers voorstellen dat er leukere dingen zijn dan het doen van een boekhouding. Dit is immers een middel en geen doel op zich. Daarnaast houd je overzicht én we weten uit ervaring dat ons klanten het fijn vinden om hun zaken op de rit te hebben. Dit betekent meteen de voorraad kloppend, maar ook rekening houden met die ene leverancier die vier weken levertijd heeft én een inzicht in al je cijfers waardoor je op tijd bent met bestellen.

Neem contact op
Wil je meer over dit onderwerp weten of even vrijblijvend sparren? Neem dan contact met ons op, we denken graag met je mee.