Boekhoudkoppeling inzetten? Het is niet de vraag óf maar wanneer (als je niet ingehaald wilt worden)


Geplaatst op 20-10-2021 door Team iWebDevelopment

Als ondernemer wil je vooraf zien hoe het met je business gaat. En dan liefst op elk moment, op elke locatie, via het dan beschikbare device. Want vooraf bijsturen is vele malen beter dan achteraf constateren waar het mis is gegaan... Maar hoe doe je dat, zorgen dat je continu inzicht in je meest actuele cijfers hebt?

Succesvolle ondernemers begrijpen hoe het werkte
Door een slimme boekhoudkoppeling in te zetten met je webwinkel beschik je over een realtime inzicht op elk gewenst gebied. En dat van helicopterview tot het allerkleinste detail, bijvoorbeeld op het gebied van voorraad. Want dat is een voorbeeld dat we in de praktijk zien gebeuren: bedrijven die hun klanten 'nee' bij een bestelling moeten verkopen omdat hun werkelijke voorraad niet aansluit bij dat wat er online aangeboden wordt. Als je het hebt over professionaliteit, dan is dat zo ongeveer de basis die je op orde wilt hebben. En, meer vanuit managementniveau bezien, is het verminderen van onrust over je cashflow ook een belangrijke reden om te kiezen voor een degelijke en betrouwbare boekhoudkoppeling. Of het hebben van inzicht in marges zodat in- en verkoop goed op elkaar kunnen worden afgestemd. En dat heeft weer positieve (of bij het uitblijven daarvan) negatieve gevolgen op je liquiditeit, rentabiliteit en, bij grotere ondernemingen, zelfs solvabiliteit.

Stap in de trein, of je concurrentie haalt je in
Boven dit blog staat een foto van een voortrazende trein. En dat beeld is uiteraard niet zomaar gekozen. Het staat symbool voor de markt waarin de e-commerce ondernemers van nu zich bevinden. Mede door corona is de online business enorm toegenomen. Mensen zijn meer en meer via het web gaan bestellen en er heeft een stevige verschuiving van bricks naar clicks plaatsgevonden. Een groot gedeelte van de consumenten die het online winkelen ontdekt hebben, zullen dit blijven doen. Dit betekent volop kansen voor webwinkels. Mits ze de kansen pakken die er zijn én men beseft dat het goed op orde hebben van je boekhouding geen ondergeschoven kindje meer kan zijn. Het is niet de vraag óf je dit als ondernemer op gaat pakken, maar wanneer je dat gaat doen. Want één ding is zeker: als je niet op deze voortrazende trein stapt, dan doet de concurrent het wel. En dat betekent een achterstand in het inzicht van je cijfers. Je boekhouding op orde hebben is goud waard en de slimme Exact Online koppeling van iWebDevelopment is zo'n kans.

We geven je een aantal vragen waarop je de antwoorden continu, realtime tot je beschikking hebt via onze koppeling om het concreet te maken:
• Hoeveel marge maken we op product Y?
• Hoeveel marge maken we op artikelgroep X?
• Hoe is de omzetverhouding tussen de verschillende landen, kijkend naar onze verkoopkanalen zoals Amazon of Bol.com?
• Wat is de actuele voorraadstatus?
• Kloppen de btw-aangiften precies met de werkelijkheid?
• Op welke managementrapportage zullen we sturen nu we kunnen kiezen uit alle mogelijke KPI's?

Kies voor performance en automatisch gemak

De Exact Online koppeling levert performance en gemak, en dat allemaal automatisch. Wil je meer weten over onze producten en diensten of heb je een andere vraag voor ons? Je kunt altijd contact met ons opnemen. Dat kan telefonisch of per mail. We denken graag vrijblijvend met je mee om jouw uitdaging op te lossen. Zie ons als de trein die je snel naar het volgende station brengt. Zónder trage tussenstop...